Koula News " Ενημέρωση, Tv News, Showbiz "

Read more

ADS2

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

0
Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια δίνουν την εντύπωση ότι έχεις να κοιμηθείς αρκετές ημέρες....

Ωστόσο, η έλλειψη ύπνου δεν είναι η μοναδική αιτία για την εμφάνισή τους. Η δερματολόγος δίνει τις σωστές συμβουλές αντιμετώπισης.


«Η επιδερμίδα κάτω από τα μάτια σου είναι ιδιαίτερα λεπτή και διάφανη, με αποτέλεσμα να γίνονται ορατές οι φλέβες και τα αγγεία δίνοντας στην περιοχή πιο σκούρο χρώμα, σαν σκιά» εξηγεί η Βάλια Μουσάτου δερματολόγος.
 Επιπλέον, όσο μεγαλώνεις οι αποθήκες λίπους και οι μύες που βρίσκονται γύρω από τα μάτια σου χαλαρώνουν εντείνοντας ακόμη περισσότερο το πρόβλημα.

Τι να προσέξεις

Το ιστορικό της οικογένειας Οι μαύροι κύκλοι είναι συχνά κληρονομικοί. Ωστόσο, μερικές φορές είναι εκ γενετής, π.χ., σε πολλές γυναίκες με βαθουλωτές κόγχες ματιών δημιουργούνται σκιάσεις που δίνουν τη ψευδαίσθηση των μαύρων κύκλων, ή εξαιτίας παθολογικών καταστάσεων, π.χ., παχυσαρκία, παθήσεις ενδοκρινών αδένων, προβλήματα αλλεργικής φύσεως κ.ά.

Τις αλλεργίες Όταν ο οργανισμός καταπολεμά ένα αλλεργιογόνο, οι φλέβες κάτω από τα μάτια διαστέλλονται και παίρνουν πιο σκούρο χρώμα.

Τι να κάνεις
  • Κοιμήσου! Η έλλειψη ύπνου επιβραδύνει την κυκλοφορία του αίματος. Έτσι, η επιδερμίδα δείχνει πιο χλωμή και οι φλέβες τονίζονται περισσότερο. 
  • Πρόσεχε την κατακράτηση υγρών Εάν καπνίζεις, καταναλώνεις αλκοόλ συχνά ή επεξεργασμένες τροφές, οι οποίες περιέχουν μεγάλες ποσότητες νατρίου, οι φλέβες κάτω από τα μάτια σου πιθανόν να γεμίσουν υγρό και να γίνουν πιο ορατές. Κόψε το κάπνισμα, μείωσε την ποσότητα του αλκοόλ που καταναλώνεις, υιοθέτησε ισορροπημένο διαιτολόγιο.
  • Μην τρίβεις τα μάτια σου κατά τη διάρκεια του ντεμακιγιάζ Όταν ασκείς πίεση στην ευαίσθητη αυτή περιοχή, τα αγγεία σπάνε, με αποτέλεσμα να φαίνονται σαν μελανιές.
  • Κάνε σωστή χρήση της κρέμας ματιών Εάν υπερβάλλεις με την ποσότητα, εντείνεις το πρόβλημα.
Η γνώμη της ειδικού

Εάν οι μαύροι κύκλοι είναι πολύ έντονοι και επιμένουν, θα πρέπει να συμβουλευτείς το δερματολόγο σου, ο οποίος θα σου προτείνει εξειδικευμένες φαρμακευτικές κρέμες.

Το συμπέρασμα

«Υπάρχουν κρέμες που μπορούν να απαλύνουν τους μαύρους κύκλους, όμως για να δεις πραγματικό αποτέλεσμα θα πρέπει να υιοθετήσεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής» συμβουλεύει η Βάλια Μουσάτου. «Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μειώσεις στο ελάχιστο τις τροφές που είναι πλούσιες σε νάτριο, να κοιμάσαι αρκετά και να πίνεις πολύ νερό. Καλό είναι τέλος να αποφεύγεις και την έκθεση στο ήλιο, καθώς αυξάνεται η παραγωγή μελανίνης και εντείνει το πρόβλημα».


Πηγή: shape.gr
http://www.tsekouratoi.gr/2014/02/blog-post_1586.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...