Koula News " Ενημέρωση, Tv News, Showbiz "

Read more

ADS2

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

0
Τι μπορείτε να κάνετε
Υπάρχουν τρόποι για να προστατεύσετε τα χείλη σας. Επομένως, αν αυτά είναι σκασμένα συνεχώς, πίνετε οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα ή και περισσότερα, αν μπορείτε. Αν και αυτό δεν θα εμποδίσει την ξηρότητα, θα βοηθήσει να μην γίνουν χειρότερα.

Προστατέψτε τα χείλη σας
Εφαρμόστε ένα lp balm με δείκτη προστασίας για τον ήλιο (SPF) τουλάχιστον 15 λεπτά πριν βγείτε έξω. Τα χείλη χρειάζονται εξίσου προστασία από τον ήλιο, όπως και το υπόλοιπο δέρμα σας. Διακόψτε την χρήση του lip balm, αν τα χείλη σας γίνονται κόκκινα και έχετε φαγούρα. Μερικοί άνθρωποι έχουν αλλεργική αντίδραση στα lip balm που περιέχουν αντηλιακό.

Καταναλώστε βιταμίνης Β: Προσπαθήστε να τρώτε περισσότερα τρόφιμα που είναι πλούσια σε βιταμίνη Β, όπως είναι τα δημητριακά ολικής αλέσεως, οι ξηροί καρποί και τα πράσινα λαχανικά. Η έλλειψη της βιταμίνης Β συμβάλλει στα σκασμένα χείλη.

Μείνετε μακριά από ορισμένα συστατικά
Μείνετε μακριά από τα lip balm που περιέχουν φαινόλη ή καμφορά. Είναι πολύ ισχυρά αντισηπτικά που προκαλούν σημαντική ξηρότητα στα χείλη.

Αποφύγετε να γλείφετε τα χείλη σας
Μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά είναι καλύτερο να μην το κάνετε. Το σάλιο σας μπορεί να παρέχει στιγμιαία μία επικάλυψη υγρασίας, η οποία όμως εξατμίζεται γρήγορα, αφήνοντας τα χείλη ξηρότερα από πριν. Και το σάλιο περιέχει πεπτικά ένζυμα που στεγνώνουν τους ιστούς.
 
  ΠΗΓΗ: neadiatrofis.gr
 http://www.pinnokio.gr/arthro/symboyles-gia-na-mhn-skane-ta-xeilh-sas

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...