Koula News " Ενημέρωση, Tv News, Showbiz "

Read more

ADS2

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

0
Πεινάς συνέχεια; Κρυώνεις περισσότερο; Ή μήπως κλαις λίγο πιο εύκολα; Αυπνία η αιτία...Το σώμα μας έχει τρόπους να μας δείξει ότι κάτι δεν πάει καλά… Ας το ακούσουμε…
Τώρα τελευταία διαπιστώνεις ότι η διάθεσή σου και οι συνήθειές σου έχουν αλλάξει. Ξαφνικά είσαι πιο λαίμαργος, πιο αδέξιος ενώ νιώθεις συνεχώς αδυναμία στη σκέψη και στις κινήσεις σου. Μήπως πάσχεις κι εσύ από το σύνδρομο της έλλειψης ύπνου; Αναγνώρισε τα σημάδια…

Είσαι λαίμαργος
Αν νιώθεις ότι πεινάς όλη την ημέρα (και όχι επειδή παρέλειψες το πρωινό ή αύξησες τις ώρες σου στο γυμναστήριο) μπορεί να είναι επειδή ο ύπνος σου υπονομεύεται. Όταν δεν κοιμόμαστε αρκετά το σώμα μας ενεργοποιείται και αναζητά συνεχώς ενέργεια. Ίσως έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται αρκετές ώρες τείνουν να είναι παχύσαρκοι.

Είσαι ευσυγκίνητος
Έχεις παρατηρήσει ποτέ αν κλαις σε άσχετες στιγμές, ακόμη και βλέποντας κάποιο διαφημιστικό στην τηλεόραση; Μη βιαστείς να τα ρίξεις όλα στις γυναικείες σου ορμόνες. Μπορεί να φταίει το γεγονός ότι χρειάζεσαι ύπνο, καθώς η έλλειψή του σε κάνει πιο ευέξαπτο ή ευσυγκίνητο, και γενικότερα ενεργοποιεί τα συναισθήματά σου. Σε έρευνα που διεξήχθη το 2007 στις ΗΠΑ, απεδείχθη ότι το 60% των ανθρώπων που στερούνταν ποιοτικού ύπνου ήταν πιο ευαίσθητοι σε αρνητικές και ενοχλητικές εικόνες.

Έχεις έλλειψη συγκέντρωσης ή ξεχνάς εύκολα
Μη βιαστείς να θεωρήσεις ότι για αυτά τα δύο υπεύθυνη είναι η ηλικία σου ή το στρες που βιώνεις καθημερινά στη δουλειά και στη ζωή σου. Ίσως για την απώλεια συγκέντρωσης και το γεγονός ότι ξεχνάς εύκολα φταίει η έλλειψη ύπνου, η οποία μπορεί να είναι υπεύθυνη για άλλες ελλείψεις, όπως αυτή της συγκέντρωσης, της επαγρύπνησης και της αφοσίωσης. Οπότε την τελευταία φορά που θα αναρωτηθείς πού άφησες τα κλειδιά σου, θυμήσου πόσο καλά κατάφερες να κοιμηθείς το προηγούμενο βράδυ.

Δεν αντέχεις το κρύο
Αν αρρωσταίνεις συχνά ίσως μπορεί να φταίει το γεγονός ότι δεν κοιμάσαι καλά. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα τείνει να είναι πιο αδύναμο όταν δεν απολαμβάνουμε αρκετό, ποιοτικά και ποσοτικά, ύπνο.

Είσαι πιο αδέξιος απ’ ό, τι συνήθως
Πρώτα ρίχνεις το ξυπνητήρι κάτω, μετά χύνεις το γάλα και φεύγοντας χτυπάς το δαχτυλάκι σου στην πόρτα… άουτς! Join the club! Σε καλωσορίζω στον κόσμο των αδέξιων. Οι έρευνες αποδεικνύουν ότι όλοι εμείς που είμαστε λίγο πιο αδέξιοι απ’ όσο πρέπει, μάλλον πάσχουμε από έλλειψη ύπνου, αφού η τελευταία μας αποτρέπει από το να κάνουμε συγκεντρωμένες και ακριβείς κινήσεις, ενώ μειώνει και την ταχύτητα με την οποία τις κάνουμε.

http://www.faysbook.gr/site/sxeseis-sex/better-me/ta-5-shmadia-pou-deixnoun-oti-xreiazesai-perissotero-upno

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...