
επιδόρπιο σκέτη τρέλα!
Υλικά
για τη βάση
1 πακέτο μπισκότα Digestive, θρυμματισμένα
100γρ. βούτυρο 82%, λιωμένο
50γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
ξύσμα από ½ λεμόνι
για την κρέμα
500γρ. τυρί μασκαρπόνε
300ml γάλα
150γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
για τη διακόσμηση
200γρ. φράουλες φρέσκες, ψιλοκομμένες
λίγο φιλέ αμυγδάλου (προαιρετικά)
λίγο σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικά)
Διαδικασία
Βήμα 1
Φτιάχνετε πρώτα τη βάση: Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. To αφήνετε στην άκρη.
Βήμα 2
Ετοιμάζετε την κρέμα: Ρίχνετε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ. Βράζετε το γάλα και το ρίχνετε στο μπολ με τη σοκολάτα. Με ένα σύρμα ανακατεύετε καλά για να λιώσει η κουβερτούρα.
Βήμα 3
Ενσωματώνετετο μασκαρπόνε στο μίγμα της κουβερτούρας.
Βήμα 4
Παίρνετε 8 χαμηλά ευρύχωρα ποτήρια και τα γεμίζετε με εναλλάξ στρώσεις από μπισκότο, φράουλες και κρέμα μέχρι πάνω.
Μερίδες : 8 Χρόνος προετοιμασίας : 15m Χρόνος ψησίματος : 15m Έτοιμο σε : 30m
Πηγή: Olivemagazine
1 πακέτο μπισκότα Digestive, θρυμματισμένα
100γρ. βούτυρο 82%, λιωμένο
50γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
ξύσμα από ½ λεμόνι
για την κρέμα
500γρ. τυρί μασκαρπόνε
300ml γάλα
150γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
για τη διακόσμηση
200γρ. φράουλες φρέσκες, ψιλοκομμένες
λίγο φιλέ αμυγδάλου (προαιρετικά)
λίγο σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικά)
Διαδικασία
Βήμα 1
Φτιάχνετε πρώτα τη βάση: Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. To αφήνετε στην άκρη.
Βήμα 2
Ετοιμάζετε την κρέμα: Ρίχνετε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ. Βράζετε το γάλα και το ρίχνετε στο μπολ με τη σοκολάτα. Με ένα σύρμα ανακατεύετε καλά για να λιώσει η κουβερτούρα.
Βήμα 3
Ενσωματώνετετο μασκαρπόνε στο μίγμα της κουβερτούρας.
Βήμα 4
Παίρνετε 8 χαμηλά ευρύχωρα ποτήρια και τα γεμίζετε με εναλλάξ στρώσεις από μπισκότο, φράουλες και κρέμα μέχρι πάνω.
Μερίδες : 8 Χρόνος προετοιμασίας : 15m Χρόνος ψησίματος : 15m Έτοιμο σε : 30m
Πηγή: Olivemagazine
http://www.tsekouratoi.gr/2014/06/cheesecake_23.html
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου