Koula News " Ενημέρωση, Tv News, Showbiz "

Read more

ADS2

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

0
Είτε έχεις μπόλικο μαλλί είτε οι τρίχες σου έχουν αρχίσει να παίρνουν την κάτω βόλτα...διάβασε τι δεν πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις την φαλάκρα.
Αν τα μαλλιά σου θα παραμείνουν στη θέση τους μέχρι τα βαθιά σου γεράματα ή θα τα δεις να χάνονται πριν καν κλείσεις τα τριάντα, είναι θέμα πρωτίστως γονιδιακό. Αλλά όχι μόνο. Μπορείς κι εσύ να βάλεις το χεράκι σου και να βοηθήσεις την κατάσταση... Διάβασε ποιες συνήθειες πρέπει να ξεχάσεις για να τα καταφέρεις.

1. Δεν τρέφεσαι σωστά

Η ισορροπημένη διατροφή είναι το Α και το Ω για την υγεία σου - και για την υγεία των μαλλιών σου. Η έλλειψη σιδήρου και βιταμινών του συμπλέγματος B είναι από τις βασικές αιτίες της τριχόπτωσης. Αν πιστεύεις ότι δεν τρέφεσαι σωστά, ζήτησε από το γιατρό σου να σου συστήσει κάποιο συμπλήρωμα διατροφής.


2. Αγχώνεσαι υπερβολικά

Ο τρόπος που έχεις συνηθίσει να σκέφτεσαι, μπορεί να σου προκαλέσει υπερβολικό άγχος με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες που έχει αυτό για την υγεία σου και για τα μαλλιά σου. Μάθε να βλέπεις τη θετική πλευρά των πραγμάτων, ακόμα και το χειρότερο σενάριο έχει τη θετική του διάσταση.


3. Χρησιμοποιείς σε υπερβολικό βαθμό προϊόντα styling

Είναι θέμα στιλ. Το ξέρουμε. Αλλά μην το παρακάνεις. Μην βάζεις τόσα προϊόντα styling που θα κάνουν το μαλλί σου να πετρώνει, αν δεν θες να ξεραθούν τα μαλλιά σου και να στεγνώσουν από τα φυσικά τους έλαια.


4. Φοράς συχνά καπέλο ή πιάνεις τα μαλλιά σου σφιχτή κοτσίδα

Το καπέλο έρχεται σε άμεση επαφή με τα μαλλιά σου και προκαλεί τριβές και τραυματισμούς στις τρίχες και τους θήλακές τους, που, όπως πιθανόν υποπτεύεσαι, δεν είναι καλό. Το ίδιο ακριβώς κάνει και η κοτσίδα όταν είναι πολύ σφιχτή.


5. Χτενίζεις με δύναμη τα μαλλιά σου

Το βούρτσισμα των μαλλιών είναι απαραίτητο για να αναζωογονείται η τρίχα, αλλά δεν χρειάζονται υπερβολές. Μην τραβάς τα μαλλιά σου καθώς τα χτενίζεις, γιατί ετσι τα φθείρεις και ασκείς πίεση στις ρίζες τους.


6. Χρησιμοποιείς φθηνά προϊόντα

Το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτόσουν με την οικονομική κρίση είναι να αγοράσεις ακριβό σαμπουάν, αλλα καλώς ή κακώς η ποιότητα των προϊόντων που χρησιμοποιείς για τα μαλλιά σου, αντανακλάται στην εμφάνισή και στην υγεία τους. Μην αγοράσεις το πανάκριβο, επέλεξε όμως το καλύτερο σε ποιότητα στην καλύτερη τιμή.


7. Λούζεσαι κάθε μέρα και επιπλέον τρίβεις υπερβολικά τα μαλλιά σου στο λούσιμο

Αν δεν έχεις λιπαρά μαλλιά δεν χρειάζεται να τα λούζεις κάθε μέρα. Τα σαμπουάν σε καθημερινή βάση μπορεί να φθείρει τη φυσική δομή της τρίχας, που δεν είναι ό,τι καλύτερο για τα μαλλιά σου. Μην φτάσεις όμως στο άλλο άκρο και κυκλοφορείς με λαδωμένο μαλλί. Λούσε το μέρα παρά μέρα και μην τρίβεις με μανία το κεφάλι σου με το σσμπουάν.


8. Αφήνεις τα μαλλιά σου πολύ μακριά

Τα μακριά μαλλιά προσθέτουν βάρος και πίεση στις ρίζες, με αποτέλεσμα οι τρίχες σιγά-σιγά να αποδυναμώνονται και σταδικά να πέφτουν. Μια επίσκεψη στον κομμωτή σου κάθε τρεις μήνες θα λύσει το πρόβλημα.


9. Στεγνώνεις πολλή ώρα τα μαλλιά σου με το σεσουάρ

Το σεσουάρ ταλαιπωρεί τα μαλλιά, τα ξηραίνει και επιδρά αρνητικά στη δομή της τρίχας. Γι' αυτό χρησιμοποίησέ το με μέτρο και για λίγη ώρα για να στεγνώσεις τα μαλλιά σου, επιλέγοντας τη μεσαία θερμοκρασία αέρα, όχι την πιο ζεστή.


10. Τρίβεις τα μαλλιά σου δυνατά με την πετσέτα για να τα στεγνώσεις

Τρίβοντας δυνατά τα μαλλιά σου με την πετσέτα δεν θα τα στεγνώσεις ούτε γρηγορότερα ούτε καλύτερα. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τα τραυματίσεις και τελικά να τα αποδυναμώσεις. Στέγνωσέ τα ταμποναριστά με απαλές κινήσεις.


+1. Δεν κάνεις τίποτα για να σώσεις την κατάσταση

Το καλύτερο το αφήσαμε για το τελος. Με το κοιτάζεις απλώς κοιτάζεις στον καθρέφτη τα μαλλιά σου να... φεύγουν, δεν πρόκειται σταματήσεις την τριχόπτωση. Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου και ακολούθησε τις συμβουλές μας πριν να είνα αργά. Και μην ξεχνάς ότι στα φαρμακεία υπάρχουν ειδικά σαμπουάν, λοσιόν και συμπληρώματα διατροφής για την τριχόπτωση. Ρώτα το γιατρό σου.

Πηγή: cosmo.gr
 http://www.tsekouratoi.gr/2013/12/101_11.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...