Koula News " Ενημέρωση, Tv News, Showbiz "

Read more

ADS2

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

0
Ρούχα στη βαλίτσα....




1. Για να μην τσαλακώνονται τα ρούχα στη βαλίτσα, βάλτε ρυζόχαρτο στα μανίκια και τους ώμους των
σακακιών και των φορεμάτων και κάντε τις φούστες ρολό.




2.Ρούχα με ιδρώτα

Για να καθαρίσετε ρούχα λεκιασμένα από ιδρώτα, τρίψτε τα με μείγμα αραιωμένο ξύδι, ή χυμό λεμονιού αραιωμένο με νερό.

3. Μαύρα βαμβακερά ρούχα

Αν τα μαύρα βαμβακερά ρούχα σας (μπλούζες, παντελόνια, φούστες) έχουν ατονήσει και το μαύρο χρώμα τους έχει χάσει την «έντασή» του, προσθέστε στον κύκλο ‘’ξεπλύματος’’του πλυντηρίου σας 2 κούπες έτοιμου μαύρου δυνατού καφέ.

4.Κεριά και τσίχλες

Αν στάξει κερί ή κολλήσει τσίχλα στα ρούχα σας, μη δοκιμάσετε με κανένα τρόπο να τα αφαιρέσετε αμέσως. Πάρτε μία νάιλον σακούλα και βάλτε μέσα τα ρούχα σας. Βάλτε την στην κατάψυξη και αφήστε για μία ώρα τουλάχιστον. Το κερί ή η τσίχλα θα σκληράνει τόσο, ώστε να ξεκολλήσει πολύ εύκολα...

5.Ρούχα και διατήρησή τους

Θέλετε να διατηρήσετε τα ρούχα σας πιο πολύ; Πριν τα βάλετε στα άπλυτα, γυρίστε το μέσα-έξω, και αφήστε τα να αεριστούν πριν τα πλύνετε. Ο ιδρώτας μπορεί να κάνει τα ρούχα να μουχλιάσουν, κάτι που τα λεκιάζει και τα φθείρει!

6.Μάσκαρα στα ρούχα

Αν κατά λάθος λεκιάσετε το ρούχο σας με μάσκαρα, τρίψτε το λεκέ με βρεγμένο σφουγγαράκι με αμμωνία και νερό. Βεβαιωθείτε όμως πρώτα ότι δεν αλλοιώνονται τα χρώματα. Έπειτα πλύνετε κανονικά με απορρυπαντικό.

7.Κόλλα στα ρούχα

Ελέγξτε ότι τα ρούχο σας δεν ξεβάφει και τρίψτε την κόλλα με ασετόν. Θα διαλυθεί άμεσα!

9.Ρούχα με λαδιές

Τι πιο κλασικό πρόβλημα. Έσταξε λάδι στο αγαπημένο σας ρούχο και δεν ξέρετε τι να κάνετε; Μην ανησυχείτε. Υπάρχει λύση ακόμη και αν ο λεκές έχει ξεχαστεί εδώ και καιρό. Ρίχνετε ταλνκ πάνω στο λεκέ και τον σιδερώνετε με καυτό σίδερο. Αν δεν φύγει ο λεκές, τινάξτε το ταλκ και πετάξτε το ρούχο σας...στο πλυντήριο. Τα ευαίσθητα υφάσματα θέλουν λίγο έξτρα προσοχή: αφού ρίξετε το ταλκ σιδερώστε βάζοντας από κάτω ένα διπλό χαρτί κουζίνας. Θα εκπλαγείτε με τη διαφορά!

Πηγή: http://www.tsekouratoi.gr/2013/11/blog-post_9611.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...