Koula News " Ενημέρωση, Tv News, Showbiz "

Read more

ADS2

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

0

Οι άγνωστες χρήσεις της ζάχαρης!


Μέχρι τώρα ήξερες τη ζάχαρη ως το πιο διαδεδομένο γλυκαντικό με ευρεία χρήση στη ζαχαροπλαστική.
Ακολουθούν εναλλακτικοί τρόποι που μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε...:






 
 
 
 
 
 
Να περιποιηθείς μια πληγή: Όσο παράξενο και να σου φαίνεται, ειδικές μελέτες έχουν καταγράψει σημαντική βελτίωση σε περιπτώσεις όπου έχουν ρίξει ζάχαρη σε τραύματα από κατάκλιση, έλκη των κάτω άκρων ή ακρωτηριασμούς καθώς τα βακτηρία σκοτώθηκαν άμεσα και οι πληγές επουλώθηκαν πιο γρήγορα.

Να καταπραΰνεις την «τσουρουφλισμένη» σου γλώσσα: Κατάπιες γρήγορα καυτό καφέ ή ζεματιστό φαγητό και «κάηκε» η γλώσσα σου; Βάλε λίγη ζάχαρη επάνω στο σημείο, ή αν έχεις κυβάκια ζάχαρης, πιπίλισε ένα για λίγο. Θα νιώσεις μεγάλη ανακούφιση.

Να αντιμετωπίσεις το πολύ πικάντικο φαγητό: Δεν είναι μόνο η θερμοκρασία που κάνει ένα φαγητό να «καίει» αλλά και το πόσο πικάντικό είναι. Και σε αυτή την περίπτωση, πάντως, η ζάχαρη θα απαλύνει τα συμπτώματα.

Να «ταΐσεις» τα λουλούδια σου: Βάλε τρία κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και δύο κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι στο βάζο και φρόντισε το νερό να είναι χλιαρό για τα φρεσκοκομμένα λουλούδια. Η ζάχαρη θα θρέψει το μίσχο και το ξίδι θα σταματήσει την ανάπτυξη των βακτηρίων.

Να καθαρίσεις τους μύλους σου: Είτε πρόκειται για μύλο καφέ, είτε πιπεριού είτε αλατιού, κάποια στιγμή, όλοι χρειάζονται καθάρισμα 1/4 της κούπας ζάχαρη και ξεκίνα να «κόβεις» για 2-3 λεπτά. Πέτα το υπόλοιπο, καθάρισε καλά και είναι έτοιμος.

Να μαλακώσεις το... φιλί σου: Ανάμειξε λίγη ζάχαρη με λίγο ελαιόλαδο και άπλωσε το μείγμα στα χείλη σου. Αν θέλεις πρόσθεσε και λίγη βανίλια για τη μυρωδιά... Άφησε το μείγμα εκεί για μισό λεπτό, κάνε απαλό μασάζ και αφαίρεσέ το.

Να κάνεις το κραγιόν να κρατήσει περισσότερο: Κι όμως... Η οδηγία είναι αφού απλώσεις το κραγιόν στα χείλη, να βάλεις από πάνω λίγη ζάχαρη. Μετά, περίμενε μισό κάνε και γλύψε τη μαλακά. Δοκίμασέ το. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα!

Να κάνεις το δικό σου απολεπιστικό σώματος: Η ζάχαρη αποτελεί το τέλειο συστατικό ενός επιτυχημένου body scrub. Ανάμειξε σε ένα μπολ λίγη ζάχαρη με λάδι (ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο, τζοτζόμπα, ό,τι σου αρέσει) και τρίψε το δέρμα σου στο μπάνιο. Έπειτα, ξέπλυνε με άφθονο νερό και απόλαυσε το δέρμα σου λείο, απαλό και μυρωδάτο. (Μπορείς να κάνεις το ίδιο και πιο συχνά στα χέρια σου)

Να καθαρίσεις λεκέδες από γρασίδι: Φτιάξε μια πάστα από χλιαρό νερό και ζάχαρη και άπλωσέ την επάνω στο σημείο όπου έχει το λεκέ. Άφησέ το για μία ώρα περίπου (ανάλογα το λεκέ) και μετά πλύνε το όπως πάντα.

Να κρατήσεις φρέσκα τα κέικ και τα μπισκότα: Αν βάλεις το κέικ σε αεροστεγές σκεύος με λίγα κυβάκια ζάχαρης μέσα, θα μείνει φρέσκο περισσότερο καιρό. Το ίδιο και τα μπισκότα σου.

Να προστατέψεις το τυρί από τη μούχλα:
Είναι πολλοί που υποστηρίζουν ότι αν βάλεις κυβάκια ζάχαρης μέσα στο δοχείο όπου αποθηκεύεις το τυρί, δεν θα μουχλιάσει. Δοκίμασέ το και θα δεις.
womenonly

Πηγή: http://www.tsekouratoi.gr/2013/11/blog-post_6770.html
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...